belgian flag   COMMANDO MUSEUM   belgian flag
De Heer Philippe MARICQ, ancien Reserve Officier van het 2de Bataljon der Commando’s, is de zoon van Pierre MARICQ, Oorlogsvrijwilliger Commando 1944 (N° 10–I.A. Commando). Ter ere van de Para Commando’s, in het bijzonder ter nagedachtenis aan zijn overleden vader, alsook zijn passie voor mooie uurwerken is hij op het idee gekomen een uurwerk van hoge kwaliteit te laten ontwerpen en dit uitsluitend voorbehouden aan de Para Commando’s, ancien en actieve. Dusdanig heeft hij beroep gedaan op een horlogemaker (GMT Chronographs - Bombardier), op het Museum der Commando’s en de l’ANPCV voor de finaliteit van het ontwerp uurwerk en het voor te stellen aan de eventuele kopers in de kring van de anciens en de huidige actieve Para Commando’s. De tussen komende personen in dit ontwerp doen het op vrijwillige basis, uitgenomen de horlogemaker die, wat hem betreft, zich inzet om ons een schappelijke prijs voor te stellen ten opzichte van de kwaliteit van het uurwerk.

 

Het begrip van het uurwerk « Para Commando ».
Het ontwerpen van een uurwerk in betrouwbaar en duurzaam staal die kan gedragen worden door een Para Commando zowel gedurende oefening, operatie of opdracht . Ontworpen op basis van burger en sportief gebruik, de vormgeving, de armband en het gebruik ervan zullen toelaten van het te dragen in andere omstandigheden. Het zal leesbaar zijn zowel gedurende de dag en de nacht, anti schok en waterdicht (10 ATM). Het kenteken en de formulering « PARA-COMMANDO » zullen de wijzerplaat verfraaien en zullen ook op de achterzijde van het uurwerk gegraveerd worden. Het zal voorzien zijn met een dispositief Suisse kwarts.

 

montre paco trg montre paco bottom montre paco tac

Twee modellen.
Het uurwerk Para Commando zal verschijnen in twee versies. Een uurwerk met simpele wijzerplaat (3 wijzernaalden) « PACO TAC » genaamd en een uurwerk met meervoudige wijzerplaat, het « PACO TRG » genaamd. Elke versie zal verwezenlijkt worden in 100 exemplaren. Met de priis van 350 Euro voor de « PACO TAC » en 550 Euro voor de « PACO TRG ». De armband zal in silicone van goede kwaliteit gemaakt worden. Elk uurwerk zal vergezeld zijn van zijn certificaat authenticiteit, een waarborg van twee jaar en een juwelenkistje in natuurhout legaal ingegrift met het kenteken Para Commando, volledig geleverd door de horlogemaker.
Individualisering.
De uurwerken kunnen slechts besteld worden door de personen die de militaire Belgische brevetten Commando en Parachutist behaald hebben. Voor de individualisering van het uurwerk, de nummers van de brevetten zullen gegrift worden op de zijkant van horlogekast. Elk uurwerk zal dusdanig uniek zijn. De foto’s hierna zijn niet contractueel maar komen bijna op alle punten overeen met de definitieve versie.

 

Procedure.
Algemeenheden.
De uurwerken zullen alleen verkocht worden na bestelling. De procedure van bestelling is hieronder beschreven. Alleen het Museum der Commando’s beheert de lijst van de bestellingen. Het is dus de enige tussenpersoon die de definitieve lijst van bestelling overmaakt aan de horlogemaker. Alleen de chronologische volgorde van bestelling zal de prioriteit bepalen. De bestellingen eindigen wanneer de stock uitgeput is. Het is noodzakelijk de nummers van de brevetten Commando en Parachutist te kennen voor de individualisering van het uurwerk. Indien deze nummers niet gekend zijn, kunnen we opzoekingen doen voor u, op basis van uw stamnummer maar zonder garantie van slagen. Om de gelegenheid van geluk te geven aan een groot aantal, zal men maximum EEN uurwerk per model en per persoon kunnen bestellen. De personen verkiesbaar bij de bestelling, zoals hierboven beschreven, zullen dus het recht hebben de twee versies van het uurwerk te bestellen in EEN enig en uniek exemplaar per versie.
Timing.
De prototypes zullen definitief worden beslist einde januari 2018. De definitieve uurwerken zullen beschikbaar zijn vanaf het begin van de maand mei 2018. Er is geen beperkte datum van bestelling. De bestellingen eindigen bij uitgeputte stock. De personen die een uurwerk hebben besteld zullen verwittigd worden van zodra de bestelling beschikbaar is.

 

Procedure van bestelling.
De personen die zich kandidaat stellen voor het verwerven van één der uurwerken moeten het volgens de hierna beschreven procedure bestellen:
1. Eerst, formulier inschrijving in bijlage van dit document invullen en op te sturen naar het volgend adres:
cdomuseumad@gmail.com ofwel via BPost:
Museum der Commando’s
Rue Durieux,80
5020 Flawinne
Alle rubrieken goed in te vullen zodanig een persoonlijke en betrouwbare bestelling te vrijwaren.
2. Nadien, betaling van de prijs komt overeen met het bestelde uurwerk, ofwel 350€ voor het uurwerk PACO TAC en 550€ voor het uurwerk PACO TRG met de volgende bank gegevens:
IBAN: BE18 0682 5017 6565
ELEGANCE OF TIME SPRL
BIC: BBRUBEBB
De bestelling zal pas na de betaling van de som bekrachtigd worden.

Uurwerk Para Commando, formulier voor Bestelling.

 

retour